van schaik grafimedia

Blog / Websites / VSGM maakt responsive website voor Europese Unie

VSGM maakt responsive website voor Europese Unie

door Fred van Schaik in Websites

Discussies over Europa gaan vandaag de dag nog maar om één ding: het ja of nee bij de Europese Unie blijven. Door steeds onderscheid te maken tussen zij in Brussel en wij in Nederland, snappen we niet goed hoe het EU-beleid tot stand komt en wat er voor ons besloten wordt. De vraag aan VSGM om Europa in gewone taal te visualiseren.

Europa in gewone taal

De opdrachtgever voor dit project, wilde met ons sparren om de eisen en wensen van de klant op een overzichtelijke en interactieve manier te visualiseren. Hierbij was de insteek, hoe Europa er in gewone taal uit zou komen te zien. De relatief saaie stof van het project moest een doelgroep aanspreken die – volgens de opdrachtgever – weinig tot niets heeft met politiek en alles wat daar bij komt kijken. Na een inspirerende sparringsessie, besloten we de ‘saaie stof’ te visualiseren in een responsive infographic stijl, om het interessant en overzichtelijk te maken voor de doelgroep. Vervolgens werd in een vervolgsessie aan de hand van een aantal schetsen de informatie-architectuur bepaald. Na een duidelijk beeld over hoe de informatie werd opgedeeld zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van de interface.

Responsive website voor de Europese Unie

Het resultaat is een responsive website, waarbij gebruikers in gewone taal snel en overzichtelijk kunnen zien welke instellingen er bij de EU zijn aangesloten, wat de beleidspunten zijn en welke lidstaten er zijn aangesloten bij de EU. De uitdaging van dit project zat hem in het samenbrengen van vorm, functie en betekenis. VSGM moest namelijk passen en meten om de tekst zo te visualiseren en in te delen, zodat de boodschap bij de gebruiker goed en duidelijk over zou komen.

De website maakt de werking van de Europese Unie in één ogenblik duidelijk. Bent u nieuwsgierig geworden naar de website, kijk dan op: www.europaingewonetaal.nl