van schaik grafimedia

Blog

Hé, er komt water uit de kraan?!

door Mike Zengerink in Drukwerk & Printing

VSGM is ISO-12647-2:2013-gecertificeerd. Wij zijn trots dat we door de zware audits heen zijn. Naar schatting heeft in Nederland één op de vijf drukkerijen deze proeve van bekwaamheid doorstaan. En toch verandert en voor onze opdrachtgevers heel weinig. Die kregen hoogwaardig drukwerk in het verleden, die krijgen hoogwaardig drukwerk in de toekomst. Wat is er dan zo bijzonder? Als je de kraan open draait komt er water uit. Tsja, de verbazing ontstaat pas als je de kraan open draait en er géén water uit komt. Datzelfde geldt voor de kwaliteit van het drukwerk wat we bij VSGM leveren.... Bekijk het volledige artikel »

VSGM 30 Jaar!

door Mike Zengerink in Drukwerk & Printing

Het is februari 1987 als Van Schaik Offset BV wordt opgericht en als traditionele drukkerij de voornamelijk Oudewaterse markt gaat voorzien van drukwerk.

In een klein pand aan de Molenwal wordt jarenlang met veel plezier voor een trouwe klantenkring gewerkt. Het is de tijd dat briefpapier en enveloppen niet weg te denken zijn uit de ‘oude’ economie. Maar net als de veranderende economie verandert Van Schaik Offset ook mee.... Bekijk het volledige artikel »

Boek ‘750 jaar Oudewater in beeld’

door Fred van Schaik in Concept & Ontwerp

Het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘750 jaar Oudewater in Beeld’ van ruim 2 kilo Oudewaterse historie met meer dan 1.000 beelden is vandaag om 10.00 uur overhandigd aan twee ambassadeurs van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad. Dit speciale moment vond plaats in museum De Heksenwaag.... Bekijk het volledige artikel »

Het boek volgens IKEA

door Mike Zengerink in Drukwerk & Printing

Slechts 8 mm dun en weegt minder dan 400 gram, komt de IKEA Catalogus 2015 pre-geïnstalleerd met duizenden woninginrichting ideeën.

Om in te spelen op het feit dat het browsen naar een IKEA-catalogus een soort van holistische zintuiglijke ervaring is, heeft het bedrijf een nieuwe reclame bedacht, een fantastische parodie op Apples producten.... Bekijk het volledige artikel »

Print en papier, de mythen en feiten

door Mike Zengerink in Drukwerk & Printing

Maatschappelijk verantwoord- en duurzaam ondernemen is de trend van 2014. Papier en karton is hierbij van groot belang. Nu komt het vaak voor dat er onder de consumenten een negatief beeld bestaat over de duurzaamheid van print media. Papier zou bomen kosten, zou slecht zijn voor het mileu. De Nederlandse papier- en kartonketen heeft de waarheid in een brochure gezet om de meest hardnekkige vooroordelen over de duurzaamheid van print media uit de wereld te helpen. Dit doen ze door een aantal mythes en feiten voor te leggen over onderwerpen als recycling, bos en hout.... Bekijk het volledige artikel »

Foliedruk: oude techniek in een nieuw jasje

door Mike Zengerink in Drukwerk & Printing

Sinds januari 2014 beschikken wij over onze eigen foliedruk machine. Bij dit speciale drukprocedé wordt er met een messing stempel en warmte van ongeveer 130 graden een folie van bijvoorbeeld, kleur, metaal, zilver en goud, op papier of karton gedrukt. Zelfs speciale holografische folies kunnen gebruikt worden, foliedruk kan daarmee een waardekarakter aan drukwerk toevoegen denk aan bijvoorbeeld voor certificaten, diploma’s en dergelijke. Je kunt de foliedruk ook gebruiken om je waardedrukwerk te beveiligen.... Bekijk het volledige artikel »