van schaik grafimedia

Blog / Concept & Ontwerp / Jubileumboek Oudewater 750 jaar krijgt een frisse nieuwe look!

Jubileumboek Oudewater 750 jaar krijgt een frisse nieuwe look!

door Carolien Verkerk in Concept & Ontwerp

2015 is hét jaar van Oudewater. De stad viert dan haar 750ste verjaardag. Ter gelegenheid van “Oudewater 750 jaar” wordt een jubilieumboek uitgegeven. Het wordt geschreven door tal van Oudewaternaren, bekend en onbekend. Alle aspecten van de historie en het heden komen aan bod. Water, scholen, ondernemen, sport, kerk, kunst en cultuur zijn zo maar een paar onderwerpen die in het boek aan de orde komen. Het wordt geen geschiedenisboek, maar een boek van en voor alledag. Met historische feiten en heuglijke anekdotes.

Een frisse nieuwe look

Al maanden zijn tientallen schrijvers en redacteuren aan de slag. Samen smeden zij een boek dat in geen enkele Oudewaterse boekenkast mag ontbreken. Tekstschrijver Ton Hendrickx verzorgt de eindredactie, zodat al het aangeleverde materiaal als één geheel aan de lezer kan worden gepresenteerd. Van Schaik Grafimedia zorgt voor de vormgeving en het drukwerk. Nu is de tijd aangebroken om de vormgeving van het jubileumboek Oudewater 750 jaar te verfijnen en verder te ontwikkelen. Het afgelopen jaar is er achter de schermen al intensief aan een aangepaste vormgeving en andere structuur van het jubileumboek gewerkt. Er werden nieuwe pagina’s getekend en er werden nieuwe lettertypes geprobeerd. De opdracht was helder: zorg voor rust en helderheid in het jubileumboek, verhoog de leesbaarheid van de informatie, pronk met een mooi jubileumboek over Oudewater. De kernwoorden bij de nieuwe vormgeving van het jubileumboek zijn: modern, verfrissend, eigentijds en gedurfd.

Waarom een frisse nieuwe look?

Over smaak valt niet te twisten uiteraard, maar nog even kort waarom we dit doen: we willen het jubileumboek over Oudewater in haar uitstraling moderner en urgenter maken en de informatie dichter bij u als lezer brengen. Dit bereiken we door de informatie nog centraler te stellen in een aangepaste vormgeving. Wat minder stijf dan de vorige vormgeving. We proberen dat te bereiken door het geheel minder donker aan te zetten, door de boodschap aanweziger te maken; in combinatie met grote beelden, fraaie foto’s en leuke illustraties om het geheel wat speelser te maken. En natuurlijk doordat het nu door de nieuwe vormgeving leuker is om te lezen en er visueel meer een beeld bij gevormd is.

Het boek kan worden geperonaliseerd. De naam van de ontvanger wordt dan voorin het boek gedrukt. Zo geeft u het boek als een uniek cadeau aan uw kinderen, ouders, vrienden of andere relaties. Er is tevens een luxe giftbox beschikbaar.

Bestel nu het unieke jubileumboek van 750 jaar Oudewater voor €34,95 op: www.vsgm.nl/oudewater750 Het boek is niet meer online te bestellen

Dit boek is een gezamenlijke uitgave van Van Schaik Grafimedia en Stichting Oudewater 750 jaar Stad.